Program og aktiviteter

Tromsø sykkelfestival åpner kl 10.00 og vil holder på til kl 16.00. Alle aktiviteter er gratis og du gjør dem i den rekkefølgen som passer deg best. Det er kun barnerittene i regi av Lavkarittet som har faste tidspunkt. Vi sees!

Dette kan du bli med på i løpet av dagen:

Bydriftsløypa - balanseøvelser og hinder

Hele parkeringsplassen på Charlottenlund er rigget med sykkelutfordringer og balanseøvelser. Her kan du sykle inn i Bydrifts verden blant vegarbeid, anleggsmaskiner, vegskilt, tunnel, smale gater, kjegler og mange utfordringer. Hvem takler løypa best; barna eller de voksne? Det er på tide å avgjøre dette en gang for alle!

Gratis sykkelservice

Byens beste mekanikere gir din sykkel gratis sjekk og service mens du venter. Vi sjekker at sykkelen din fungerer som den skal og at den er trafikksikker. Justeringer og mindre reparasjoner gjøres gratis på stedet. Se og lær! Og sørg for å stille alle de «dumme» spørsmålene, for nå har du muligheten.

MiniLavka og TrehjulsLavka

Arrangøren av Lavkarittet stiller med en egen variant for de yngste. Alle kan bli med. Vi skaper 100% stemning med startseil, reklamebannere, startnummer, speaker, musikk, premier og et entusiastisk publikum. For de aller minste lager vi «TrehjulsLavka». Det er en minibane inne på selve festivalområdet. OBS: Ta med egen trehjulssykkel. Påmelding fra kl 10.00. Start kl 12.30.

For de litt større barna lager vi et lite ritt som heter MiniLavka. Det sykles i en rundbane på ca 800 meter. Hvis det blir mange påmeldte så tar vi flere starter. Påmelding fra kl 10.00. Første start kl 13.00.

Begge rittene har start og mål inne på Charlottenlund. Påmelding før start i teltet til Lavkarittet. Premie til alle!

Pumptrack

Kan det være Norges kuleste pumptrack? Banen ble åpnet i 2015 og er i sin beste form. Nå med asfalt. Den er bygget slik at du ikke trenger å tråkke, du bruker bare tyngdekraften og g-kreftene for å «pumpe» deg gjennom humper og svinger. Dette er artig for store og små. Vi kan garantere at du smiler deg gjennom banen, runde etter runde etter runde etter runde. Bruk den sykkelen du har, men husk at hjelm er PÅBUDT.

Rabalderland - hinderløype med løpesykkel

De minste får utdelt «løpesykler» (uten pedaler) og får prøve seg i en spennende og artig hinderløype som er satt opp rundt treningsapparatene/stativene nord på festivalområdet. Passer for ca alder 2-5 år. De får bryne seg på ting man sykler gjennom, ting man sykler over, ting som lager lyd og ting som er litt «skummelt». Men for det meste er det bare skikkelig artig! Løypa stimulerer sansene og utfordrer motorikken. Tromsø Brass leverer en opplevelse som ungene vil huske lenge.

Stisykling

Forsøk deg på våre merkede stier i skogen nord for Charlottenlund. Velger du nybegynnerløypa eller går du for en med større utfordringer? Ta gjerne med deg en av testsyklene fra Trek ut på disse stiene. Vi lover deg en artig sykkelopplevelse og gode utfordringer. NOTS (Norsk organisasjon for terrengsykling) veileder deg.

Sykkelorientering

I området rundt Charlottenlund har vi lagt ut 5 orienteringsposter du skal finne. Og det gjøres på sykkel. Noen poster er nær og noen er lenger unna. Men all postene krever at du kan sykle på de små stiene. Du får utdelt kart og postene er merket med ekte orienteringsflagg. På hver post er det plassert "klyper" som lager et spesielt merke i stemplingskortet. Alle som leverer inn sitt stemplingskort er med i trekningen av gavekort hos Tromsø ski & sykkel.

Sykkelquiz

Vi sender deg ut på en sykkeltur rundt Prestvannet hvor du finner 10 poster med en quiz for hele familien. Spørsmålene kan handle om sykkel, mat, historie, geografi, kjendiser, dyr, planter m.m. Hvem i familien har best allmennkunnskap? Og det er selvsagt premie til alle som deltar.

Sykkelslalåm

Slalåmløypa er gravd ut i akebakken på Charlottenlund. Det er to parallelle trasèer og vi setter selvsagt opp ekte slalåmporter. Det som er mindre selvsagt er om du sykler raskere enn dine venner eller foreldre. Det er bare én måte å finne ut av det på!
NOTS (Norsk organisasjon for terrengsykling) veileder deg.

Sykkelvaskestasjon

Kan ikke delta på sykkelfest med møkkete sykkel! Vask sykkelen din slik at den fungerer som den skal og ser bra ut. Vi gjør klar vaskestasjon med stativ, vann og såpe. Poleringsmiddel og pynt får du ta med sjøl.

Test énhjuling

Dette har du alltid drømt om å gjøre! Under kyndig veiledning fra erfarne énhjulssyklister kan du nå prøve deg på ett hjul. Vi bruker hele ballbingen på Charlottenlund til dette. Du må nok regne med at du ikke klarer dette på første forsøk, men tipper du vil forsøke allikevel… Mestringsfølelsen når du klarer 3-4 tråkk er enorm, så dette må  du forsøke! Vi har sykler i ulike størrelser, så alle skal få prøve. Lykke til.

Test rare sykler

Vi har funnet frem noen rare sykler som du sikkert vil prøve. F.eks. en bitteliten sykkel som kan kan sykles av både barn og voksne. Eller hva med en moderne versjon av en «veltepetter», med stort hjul fremme og veldig lite bak. Vi har også en sykkel som svinger «feil veg» av det du er vant til og en "tandem" (sykkel for to personer). Vi har i år også flere andre snodige sykler og fremkomstmidler du bør sjekke ut.

Test nye sykler

Trek Road Show besøker Tromsø i år også. Sammen med Tromsø Ski & Sykkel har de med en rekke ulike sykler som du kan teste; f.eks. terrengsykler, ungdomssykler, elsykler m.m. Testingen er selvsagt helt uforpliktende og det er gratis. Sykkelen må du selvsagt ta med deg ut i skogen og teste hva den duger til. Ta med hjelm og legitimasjon.

Trehjulsbane - hinderløype for 3-hjulssykler

Selv de aller minste av våre festivalfolk skal få sine utfordringer! Vi lager en eget område for de som sykler på tre hjul med hinder og mye moro. Og har du ikke med en egen trehjuling så får du låne en av våre gullmalte og sølvmalte sykler.

Tromsø Sykkelfestival arrangeres av


i samarbeide med